Linda & the lovely four

image1 (1)Linda & the Lovely Four is de uitgebreide versie van Linda’s Jazz trio. Met deze formatie heeft u echt een complete jazz-band op uw podium staan. Geschikt voor grote evenementen, jazz-podia, prive-feesten, recepties enz…

Linda & the lovely four bestaat uit Linda Molenkamp-zang, Bert van Erk-contrabas, Vincent Grit-piano, Laurens Blinxma-saxofoon en Elmer Bergstra-drums.

Deze ervaren musici nemen je mee terug naar het swingende Amerika van de jaren 30. Ze brengen een afwisselend programma van bekende en ook onbekende parels uit het American songbook repertoire. Zangeres Linda bekend om haar catchy timing en jazzy stem laat swingende standards horen, zwoele bossa nova’s en zorgt ervoor dat je niet stil kan blijven staan.

Allen zijn zij professionals uit de Groningse jazz-scene.

Zangeres Linda Molenkamp studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang, zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater, schouwburg Tamboer, schouwburg Meenthe etc.

Contrabassist Bert van Erk geboren in Amsterdam is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider.

Pianist Vincent Grit studeerde jazz piano aan het conservatorium van Groningen. Op zijn 15e speelde hij al op het North sea jazz festival. Nu is hij actief bij diverse bands zoals zijn eigen Vincent Grit trio, het Northern Jazz quartet, Laura Fygi etc…

Saxofonist Laurens Blinxma studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij is woonachtig in Leeuwarden en daar werkzaam als docent saxofoon en als programmeur en organisator van jazz-concerten. Laurens is een veelzijdig saxofonist actief in zowel jazz als wereldmuziek.

Drummer Elmer Bergstra behaalde zijn diploma drums lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij speelt in een groot en divers aantal bands van pop tot jazz en hij is de drummer van het bekende Noordpool orkest wat met tal van bekende artiesten het podium deelt.

Tinallinge 13-4-2014
Tinallinge 13-4-2014
11-12-2016 Linda Sings Nina
11-12-2016 Linda Sings Nina